Különleges felületkezelések

Ma már komoly vevői igény mutatkozik olyan kiadványok és termékcsomagolások iránt, melyek nem a megszokott eljárásokkal készülnek, hanem eltérnek a megszokottól. Ezáltal nem csak az egyedi grafikán és a papír típusán múlik, hogy a termék mennyire lesz figyelemfelkeltő, a hatást nyomdai eljárásokkal is lehet fokozni.

Újszerű technológiai megoldásokkal különleges, egyedi megjelenéssel ruházhatjuk fel nyomdai termékeinket.

Cégünk nagy tapasztalattal gyárt ilyen nyomtatványokat.

Ha szeretne kitűnni a tömegből, a következőket ajánljuk figyelmébe.

Hagyományos felületkezelési eljárások:

 • fóliázás
 • UV formalakkozás
 • prégelés
 • dombornyomás

Új, egyedi felületkezelések:

 • Hibrid lakkozás

A hagyományos szita UV formalakkozás helyett:

A hibrid lakkozás olyan tapintást, felületet és hangulatot kölcsönöz nyomtatványának, csomagolószerének, amely messze túlmutat az eddig megszokottakon.

Szabadon variálható fényes és állítható sűrűségű strukturált „rücskös” matt felület a nyomaton, századmilliméteres pontossággal.

 • Nyomtatás ezüstóliázott alapanyagokra

Nyomtatás előtt ezüst fémfóliát viszünk fel a papírra, így a felvitt színek fémesen csillogó hatást kapnak, a nyomat teljes felületén.

(Ha a nyomat egyes elemeit, pl. a logo-t nem akarjuk fémes hatásúvá tenni, akkor ezen nyomatrészek alá ofszet fedőfehér festéket nyomunk, hogy a fémhatás itt ne jelentkezzen)

Modern, trendi megjelenés. Kiválóan alkalmas a megszokott prégelés kiváltására (mert nincs kliséköltség) és természetesen kombinálható a hibrid lakkozással.

 • Domborodó 3D UV formalakkozás

A domborlakkozott felület fényes lesz és vastagsága tapintható.

Kevésbé emelkedik, mint a hagyományos dombornyomás.

Viszont UV lakk árban egyesíti az UV formalakkozás és dombornyomás költségét, és a nyomat hátoldalán nem jelenik meg a hagyományos dombornyomás tükörképe.

 • Nyomtatás átlátszó alapanyagra

Ofszet eljárással, fotóminőségben, akár víztiszta (átlátszó) műanyagra is.

Ez esetben is alkalmazhatóak a feljebb említett felületkezelések, a műanyag formára vágható, akár füzet borítónak is használható, de doboz is készülhet belőle.

 • Hologramfóliás megjelenések

A hologramfóliát a múltban csak a biztonságtechnikai nyomtatványoknál használták, de különlegessége miatt az egyedi reklám kiadványok körében is egyre nagyobb teret nyer.

Lehetőség van többféle mintázatú, irrizáló (szivárvány színekben játszó) hologramfólia alkalmazására. A hologramfóliát a nyomtatás után prégeléssel, vagy még a nyomtatás előtt, kasírozással visszük fel a nyomathordozóra.

Attól függően, hogy az adott feladat ismeretében melyik a gazdaságosabb megoldás.

 • 3D dombornyomás

A szokványos dombornyomással ellentétben a kidomborodó részek eltérő magasságúak lehetnek. Nagy részletgazdagságú grafikai elemek (pl. címerek) kiemeléséhez ajánlott eljárás, nagyobb példányszámtól.

 • Műanyag alapanyagra történő nyomtatás

Ofszet eljárással, fotóminőségben, akár víztiszta (átlátszó) műanyagra is.

Ez esetben is alkalmazhatóak a feljebb említett felületkezelések, a műanyag formára vágható, akár füzet borítónak is használható. Több féle vastagság szín és áttetszőség közül választhat.

 • Extra vastag papírok

Nyomtatás akár 500 g/m2 vastagságú papírokra , strapabíró termékcsomagolásokhoz és POS eszközökhöz.

Természetesen a fenti eljárások kombinálhatók egymással és kiegészíthetők a hagyományos kötészeti megoldásokkal (fóliázás, kasírozás, stancolás stb.)

Minőség

Minden gyártási folyamat során a legszigorúbb, öntanuló számítógépes színellenőrző és kalibráló rendszerrel biztosítjuk a minőséget, gépbeállításoktól a termék elkészültéig.

Nálunk egy különleges, bonyolult nyomtatvány előállítása is kockázatmentes. Minőségben és határidőben is.